Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku.
Poznaj sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku, bezkonkurencyjny deser dla wszystkich wielbicieli wyjątkowych smaków. Ten wyszukany przepis potrafi skradnąć serce każdego smakosza, dzięki swojemu zaskakującemu i jednocześnie doskonale skomponowanemu połączeniu aromatów. Genialne połączenie kremowego sernika z delikatną polewą z mleka w proszku to swoisty majstersztyk cukiernictwa. Dodatek smakowitych jagód nadaje ciastu nie tylko wyjątkowego smaku, ale też przepięknego wyglądu. Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku to pełne uroku, kulinarnym arcydzieło, którym bez wątpliwości zaskoczysz swoich gości.
admin
Składniki:
- 250g herbatników kakaowych
- 150g masła
- 1 łyżka kakao
- 1kg sera białego
- 1 szklanka cukru pudru
- 300-400g jagód (świeżych lub mrożonych)
- 2 galaretki jagodowe
- 1 szklanka mleka w proszku
- 100g masła
- 3 łyżki cukru
Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku – jak zrobić?
- Herbatniki blendujemy, wsypujemy do miski i mieszamy z łyżką kakao. W garnku rozpuszczamy masło, następnie wlewamy je do herbatników i mieszamy. Okrągłą tortownicę wyścielamy folią spożywczą. Herbatniki wykładamy na spód i dociskamy.
- Ser biały mielimy dwukrotnie. Dwie galaretki jagodowe rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku. Studzimy. Jagody blendujemy i dodajemy do sera, wsypujemy cukier puder i mieszamy. Chłodną i tężejącą galaretkę wlewamy do masy serowej, mieszamy do połączenia składników i wylewamy ją na herbatnikowy spód. Wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.
- W małym garnuszku rozpuszczamy margarynę z cukrem. Zdejmujemy z ognia i wysypujemy mleko w proszku, mieszamy, żeby nie powstały grudki. Polewę studzimy do zimnego i polewamy nią sernik. Ponownie wkładamy do lodówki.
Porady – dodatkowe informacje
Można zamiast mleka w proszku użyć dwie tabliczki białej czekolady.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sernik jagodowy bez pieczenia
Następny przepis: Sernik bez sera na jogurtach greckich