Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku.

Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku.

Poznaj sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku, bezkonkurencyjny deser dla wszystkich wielbicieli wyjątkowych smaków. Ten wyszukany przepis potrafi skradnąć serce każdego smakosza, dzięki swojemu zaskakującemu i jednocześnie doskonale skomponowanemu połączeniu aromatów. Genialne połączenie kremowego sernika z delikatną polewą z mleka w proszku to swoisty majstersztyk cukiernictwa. Dodatek smakowitych jagód nadaje ciastu nie tylko wyjątkowego smaku, ale też przepięknego wyglądu. Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku to pełne uroku, kulinarnym arcydzieło, którym bez wątpliwości zaskoczysz swoich gości.

Składniki:

  • 250g herbatników kakaowych
  • 150g masła
  • 1 łyżka kakao
  • 1kg sera białego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 300-400g jagód (świeżych lub mrożonych)
  • 2 galaretki jagodowe
  • 1 szklanka mleka w proszku
  • 100g masła
  • 3 łyżki cukru

Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku – jak zrobić?

  1. Herbatniki blendujemy, wsypujemy do miski i mieszamy z łyżką kakao. W garnku rozpuszczamy masło, następnie wlewamy je do herbatników i mieszamy. Okrągłą tortownicę wyścielamy folią spożywczą. Herbatniki wykładamy na spód i dociskamy.
  2. Ser biały mielimy dwukrotnie. Dwie galaretki jagodowe rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku. Studzimy. Jagody blendujemy i dodajemy do sera, wsypujemy cukier puder i mieszamy. Chłodną i tężejącą galaretkę wlewamy do masy serowej, mieszamy do połączenia składników i wylewamy ją na herbatnikowy spód. Wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.
  3. W małym garnuszku rozpuszczamy margarynę z cukrem. Zdejmujemy z ognia i wysypujemy mleko w proszku, mieszamy, żeby nie powstały grudki. Polewę studzimy do zimnego i polewamy nią sernik. Ponownie wkładamy do lodówki.

Porady – dodatkowe informacje

Można zamiast mleka w proszku użyć dwie tabliczki białej czekolady.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sernik jagodowy bez pieczenia
Następny przepis: Sernik bez sera na jogurtach greckich

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode