Sernik gotowany z herbatnikami
Zapraszamy do spróbowania przepisu na niezwykły sernik gotowany z herbatnikami. To połączenie delikatnej, kremowej masy serowej z chrupiącymi herbatnikami gwarantuje niepowtarzalny smak i strukturę. Sernik przekładany herbatnikami to idealna propozycja na rodzinne spotkania, imprezy okolicznościowe czy zwykłe popołudnie z filiżanką ulubionej kawy. Ten nieskomplikowany i szybki w przygotowaniu deser z pewnością zachwyci niejednego miłośnika słodkości. Uwaga! Istnieje ryzyko, że ten sernik z herbatnikami zniknie ze stołu w mgnieniu oka!
Piotr Zieliński
Składniki:
- Kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 1 op. Cukru wanilinowego
- 1 kg mielonego białego sera
- 5 jajek
- 1 op. Budyniu waniliowego lub śmietankowego
- 1 szklanka mleka
- 6 opakowań herbatników (po 10 sztuk w opakowaniu)
- czekolada mleczna lub deserowa na polewę
Sernik gotowany z herbatnikami – jak zrobić?
- Margarynę rozpuścić, dodać cukier, cukier wanilinowy i zmielony ser. Wszystko razem zagotować.
- Mleko zmieszać z budyniem, rozcierając ewentualne grudki i wlać do gotującej się masy.
- Rozmieszane na jednolitą masę jajka wlać do gotującego się sera.
- Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać połowę masy, przełożyć herbatnikami i wylać pozostałą masę, przełożyć.
- Czekoladę rozpuścić i posmarować nią sernik.
Przekładanie sernika herbatnikami to zdecydowanie jedna z najsmaczniejszych opcji, jaką możemy wybrać. Sposób przygotowania jest prosty, a efekt końcowy zachwyca każde podniebienie. Nie zwlekaj dłużej i wypróbuj przepis na sernik gotowany z herbatnikami już dziś!
Sernik gotowany z herbatnikami – dodatkowe informacje
Polewę można również przygotować z: ½ kostki masła, 2 łyżek mleka, 2/3 szklanki cukru pudru, 1 płaskiej łyżki mąki ziemniaczanej i 2 pełnych łyżek kakao.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sernik gotowany przekładany plackami miodowymi
Następny przepis: SERNIK ISAURA.