Sernik Ewy
Zapraszamy naszych czytelników do zapoznania się z przepisem na wyjątkowy sernik – Sernik Ewy. Ten utytułowany przepis od lat jest przechowywany jak rodzinne sekrety. Co go wyróżnia to, że jego podstawowym składnikiem jest twaróg od firmy Delfiko. Ten twaróg jest szczególnie gładki i aksamitny, co znacząco wpływa na konsystencję końcowego wypieku. Dodatek posiekanej skórki cytrusów nadaje mu delikatną nutę świeżości. Sernik Ewy przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom serowych wypieków. Czy jesteście gotowi na kulinarne doznania? Przedstawiamy Wam przepis, którego z pewnością nie zapomnicie.
admin
Składniki:
- 2 wiaderka twarogu Delfiko (2kg)
- 10 jaj (z białek ubić pianę)
- 2 kostki masła
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 2 szklanki cukru pudru
- 2 budynie waniliowe
- 6 łyżek kaszy manny
- herbatniki jako spód ciasta (bez herbatników jest równie smaczny)
Sernik ewy – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Twaróg Delfiko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masło i ucierać, dodawać po 1 żółtku ciągle ucierając. Dodać budyń i kaszę. Całość połączyć delikatnie mieszając z pianą z białek.
Masę wylać na blachę wyłożoną herbatnikami.
Piec około 60 minut w temperaturze 180 – 200 stopni.
Sernik Ewy – dodatkowe informacje
Czas pieczenia sernika Ewy może nieco różnić się w zależności od rodzaju piekarnika.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sernik dla diabetyków ( na małą tortownicę)
Następny przepis: Sernik dyniowy