Salatka z tortellini, suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką
Jedna z popularnych opcji na lekką, smaczną i pełną odżywczego błonnika kolację to sałatka. Dzisiejszy przepis to propozycja sałatki z tortellini, suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką. Delikatne, gotowane tortellini idealnie łączy się z intensywnym smakiem pomidorów i kwaskowatą nutą czerwonej fasolki. Sałatka jest prosta i szybka do przygotowania, a jej smaki przeniosą Was w podróż po kuchni włoskiej. Idealnie nadaje się na lekki lunch, wieczorną przekąskę lub jako składnik letniego pikniku. Poniżej znajdziecie listę składników potrzebnych do przygotowania tej niezwykłej sałatki.
admin
Składniki:
- Paczka tortellini
- 6 suszonych pomidorów w oliwie
- 0,5 dużego ogórka zielonego
- Puszka czerwonej fasolki
- Kawałek pora
- Mała czerwona papryka
- Sos:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki musztardy
- Sól
- Pieprz
Salatka z tortellini, suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Tortellini gotujemy 3min.krócej niż na opakowaniu.Por kroimy w drobniutką kostkę ,pomidory odlewany z zalewy kroimy w paski,ogórka również, paprykę w małą kostkę.Wszystko mieszany z fasolka i ugotowanym makaronem. Wszystkie składniki sosu mieszany doprawiamy sola i pieprzem,dajemy do składników i gotowe.Smacznego.
Salatka z tortellini, suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką – dodatkowe informacje
Najlepiej jak sałatka się przegryzie, można dodać ząbek czosnku do sosu.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z tortellini i fetą
Następny przepis: sałatka z tuńczyka, ryżu i jajek