Sałatka z fetą i winogronami
Zapraszamy do odkrycia niepowtarzalnego smaku sałatki z fetą i winogronami. Kompozycja ta łączy w sobą śródziemnomorski charakter delikatnej fety i słodkości dojrzałych winogron, co razem tworzy niezrównane połączenie na talerzu. Sałatka z fetą i winogronami to idealna propozycja na lekki letni lunch, elegancką kolację, a także piknik na świeżym powietrzu. Proste i naturalne składniki zapewniają nie tylko kulinarną radość, ale również szereg korzyści zdrowotnych. Przygotowanie tej sałatki to czysta przyjemność. Zapewniamy, że sprosta ona oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 30 dag pomidorów koktajlowych
- 20 dag ciemnego winogrona
- 20 dag jasnego winogrona
- 1 czerwona cebula
- op.sera feta
- 2 łyżki majonezu
- małe opakowanie jogurtu naturalnego
- pieprz
Sałatka z fetą i winogronami – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Pomidory i winogrona kroimy na pół. Z winogron usuwamy pestki. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki, a ser feta w kostkę. Składniki łączymy ze sobą.
- Jogurt mieszamy z majonezem. Sosem polewamy sałatkę. Doprawiamy pieprzem i dekorujemy.
Porady – Sałatka z fetą i winogronami
Do dekoracji sałatki z fetą i winogronami możemy użyć pestek dyni lub prażonych ziaren słonecznika.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem i szynką
Następny przepis: Sałatka z Frankfurterek wędzonych