ROLADKI DROBIOWE Z NADZIENIEM SEROWYM
Jeśli jesteś fanem wyjątkowych smaków i ciekawych połączeń, ten przepis na Roladki Drobiowe z Nadzieniem Serowym jest dla Ciebie. Nasze roladki to doskonała kombinacja mięsa drobiowego z comfort food, czyli serem. Soczysty kurczak, przyprawiony naszym secret składnikiem to dopiero początek naszej kulinarnej podróży. Głównym bohaterem jest tu oczywiście nadzienie do roladek drobiowych. Ser, który idealnie stapia się z mięsem, tworząc jednolity w smaku duet. Ta rozkoszna propozycja odmieni codzienne obiady i nada im wyjątkowego charakteru. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jak smakują idealne roladki drobiowe.
admin
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 20 dag chudego twarogu zmielonego
- pęczek natki pietruszki
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółtko
- 3 łyżki musztardy
- 3 łyżki masła
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
- papryka słodka
Roladki drobiowe z nadzieniem serowym – jak zrobić?
- Piersi z kurczaka rozbić i natrzeć przyprawami. Twaróg utrzeć z musztardą i żółtkiem, przyprawić. Do masy serowej dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać. Rozbite filety posmarować masą serową i zwinąć jak roladki. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznureczkiem. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać słodką papryką i polać stopionym masłem.
- Piec w piekarniku ok 30 minut.
- Po 10 minutach pieczenia podlać roladki winem i wodą.
- Co jakiś czas należy polewać roladki wytworzonym sosem.
ROLADKI DROBIOWE Z NADZIENIEM SEROWYM – dodatkowe informacje
Roladki można również obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Rolada biszkoptowa z jabłkami
Następny przepis: roladki drobiowe ze śliwka i morelą