ROLADKI DROBIOWE Z NADZIENIEM SEROWYM

ROLADKI DROBIOWE Z NADZIENIEM SEROWYM

Jeśli jesteś fanem wyjątkowych smaków i ciekawych połączeń, ten przepis na Roladki Drobiowe z Nadzieniem Serowym jest dla Ciebie. Nasze roladki to doskonała kombinacja mięsa drobiowego z comfort food, czyli serem. Soczysty kurczak, przyprawiony naszym secret składnikiem to dopiero początek naszej kulinarnej podróży. Głównym bohaterem jest tu oczywiście nadzienie do roladek drobiowych. Ser, który idealnie stapia się z mięsem, tworząc jednolity w smaku duet. Ta rozkoszna propozycja odmieni codzienne obiady i nada im wyjątkowego charakteru. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jak smakują idealne roladki drobiowe.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 20 dag chudego twarogu zmielonego
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka

Roladki drobiowe z nadzieniem serowym – jak zrobić?

  1. Piersi z kurczaka rozbić i natrzeć przyprawami. Twaróg utrzeć z musztardą i żółtkiem, przyprawić. Do masy serowej dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać. Rozbite filety posmarować masą serową i zwinąć jak roladki. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznureczkiem. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać słodką papryką i polać stopionym masłem.
    • Piec w piekarniku ok 30 minut.
    • Po 10 minutach pieczenia podlać roladki winem i wodą.
    • Co jakiś czas należy polewać roladki wytworzonym sosem.

ROLADKI DROBIOWE Z NADZIENIEM SEROWYM – dodatkowe informacje

Roladki można również obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rolada biszkoptowa z jabłkami
Następny przepis: roladki drobiowe ze śliwka i morelą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode