Rogaliki lub pierożki z serkiem homogenizowanym

Rogaliki lub pierożki z serkiem homogenizowanym

Zapraszamy do odkrycia pysznego przepisu na rogaliki z serkiem homogenizowanym. Domowa kuchnia pełna jest prostych z pozoru przepisów, które potrafią rozpieszczać podniebienia. Naszym dzisiejszym bohaterem jest jedno z takich dań. To idealna propozycja na deser, podwieczorek, albo po prostu jako smaczek do porannej kawy. Słodkie, rogaliki z delikatnym, kremowym nadzieniem to gratka dla fanów niebanalnych połączeń. Czysta przyjemność wynikająca z połączenia kruchego ciasta i aksamitnego, kremowego nadzienia. Ta wersja rogalików to idealna alternatywa dla osób, którym znudziły się tradycyjne wypieki.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 250 g masła bez oleju
  • 1 serek homogenizowany waniliowy 200 g
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Marmolada smak według uznania

Rogaliki lub pierożki z serkiem homogenizowanym – jak zrobić?

  1. Mąkę posiekać z masłem, dodać serek, wyrobić ciasto, podzielić na 3 części, schłodzić, rozwałkować, pokroić na kwadraty, na każdy kawałek rozsmarować marmoladę, zawinąć formując rogalik. Rogaliki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut na złoty kolor. (Czas pieczenia i temperatura zależy od piekarnika.) Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rogaliki lub pierożki z serkiem homogenizowanym – dodatkowe informacje

Z ciasta można formować rogaliki, pierożki na słodko.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: rogaliki krucho - drożdżowe z ciasta zatapianego
Następny przepis: Rogaliki marchewkowe z marmoladą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode