Przecier z pomidorów malinowych

Przecier z pomidorów malinowych

Przecier z pomidorów malinowych to arystokracja wśród przetworów. Ten przysmak, znany bywalcem stołów pełnych zdrowych, domowych produktów, jest nie tylko niebywale smakowity, ale także zdrowy, pełen witamin i pomidorowej słodyczy. Przygotowany z naturalnych składników, bez sztucznych konserwantów i barwników, zachwyca swoją piękną, intensywną barwą. Pomidory malinowe dodają przecierowi subtelnej nuty słodyczy, dlatego jest on idealny nie tylko do tradycyjnych zup i sosów, ale także jako dodatek do kreatywnych, kulinarnych eksperymentów. Przetwory z pomidorów malinowych to kusząca propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie domowe smaki.

Składniki:

  • 5 kilogramów malinowych pomidorów
  • 2 łyżki soli niejodowanej

Przecier z pomidorów malinowych – jak zrobić?

  1. Pomidory dokładnie myjemy, usuwamy zielone części, kroimy na mniejsze kawałki. Mielimy w maszynce do mielenia na sitku o grubych oczkach.
  2. Przekładamy do dużego garnka z grubym dnem, dusimy na małym ogniu przez 2 godziny.
  3. Ostudzone pomidory miksujemy blenderem i przecieramy przez sito.
  4. Przelewamy do garnka, dodajemy sól i dusimy na małym ogniu do momentu aż przecier będzie gęsty.
  5. Przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy.
  6. Pasteryzujemy przez 30 minut od momentu zagotowania.

Słowa kluczowe: przetwory z pomidorów przecier, przetwory z pomidorów malinowych

Przecier z pomidorów malinowych – dodatkowe informacje

Przecier z pomidorów malinowych można zrobić z różnych odmian pomidorów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowy przecier malinowy
Następny przepis: Domowy rosół z kury

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode