Przecier z pokrzywy do słoika
Jeśli szukasz alternatywy dla tradycyjnych przetworów, przecier z pokrzywy do słoika będzie idealnym wyborem. To niezwykle zdrowy i wyjątkowo smaczny dodatek do wielu potraw. Przetwory z pokrzywy cieszą się dużym uznaniem nie tylko za względu na swoje znakomite właściwości odżywcze, lecz również uniwersalność zastosowania. Przygotowany według niniejszego przepisu przecier można wykorzystać nie tylko do codziennego smarowania pieczywa, ale również jako bazę do sosów i zup. Korzystając z naturalnych składników, zyskujesz pewność, że serwujesz swoim bliskim to, co najlepsze. Wypróbuj przecier z pokrzywy i odkryj nowe smaki na swoim stole.
admin
Składniki:
- Duży pęczek liści pokrzywy
- Woda
- Sól
- Olej
Przecier z pokrzywy do słoika – jak zrobić?
- Pokrzywy myjemy i gotujemy w pół litra wody około 15 minut. Blendujemy, solimy i przekładamy do pół litrowych słoików.
- Wierzch każdego słoika zalewamy łyżką oleju, zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.
Przetwory z pokrzywy.
Przecier z pokrzywy do słoika – dodatkowe informacje
Przecier z pokrzywy doskonale nadaje się do zupy zamiast szczawiu.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Przecier pomidorowy
Następny przepis: Przecier z surowych malin