Pomidorowa z ziołami

Pomidorowa z ziołami

Czy szukasz sposobu, aby nadać swojej zupie pomidorowej dodatkowego smaku i aromatu? Spróbuj naszego przepisu na Pomidorową z ziołami! Tekstura soczystych pomidorów w doskonałej harmonii ze świeżymi ziołami tworzy prawdziwy symfoniczny koncert w twojej kuchni. Wykorzystamy różne przyprawy, które wzmocnią smak potrawy, jednocześnie dodając jej lekkości i wyrafinowania. Bez względu na to, czy szukasz przypraw do zupy pomidorowej z myślą o codziennym obiedzie, czy chcesz zrobić na kolację coś specjalnego – nasza zupa pomidorowa z ziołami z pewnością sprosta twoim oczekiwaniom. To prawdziwa uczta dla kubków smakowych!

Składniki:

  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • kostka rosołowa lub szklanka bulionu
  • śmietana 18% lub 12%
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • bazylia świeża lub suszona
  • oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka
  • masło

Pomidorowa z ziołami – jak zrobić?

  1. Czosnek posiekać i podsmażyć na oleju, dodać masło.
  2. Bulion zagotować z pomidorami z puszki. Dodać czosnek z masłem, bazylię, oregano, pieprz i sól. Zmiksować blenderem.
  3. Mąkę wymieszać z zimną wodą. Dodać do zupy. Na koniec dodać śmietanę. Gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje.
  4. Czosnek posiekać i wymieszać z masłem. Bułkę pokroić na kromki i każdą posmarować z dwóch stron masłem z czosnkiem. Kromki pokroić w kostkę. Zrumienić na patelni na wolnym ogniu.

Pomidorowa z ziołami – dodatkowe informacje

Tradycyjnie z ryżem lub makaronem smakuje równie dobrze. Zamiast pomidorów z puszki w sezonie letnim można użyć świeżych pomidorów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pomidorowa na rosole z pieczoną papryką i czosnkiem
Następny przepis: Pomidorowe grzanki z zapiekanym brie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode