Polewa czekoladowa do ciast
Ten przepis na polewę czekoladową Siostry Anastazji to tradycyjny, jak i nieodzowny dodatek do wielu ciast i deserów. Cudownie gładka, aksamitna i bogata, dodaje nie tylko estetycznej wartości do naszych wyrobów cukierniczych, ale przede wszystkim zapewnia wyjątkowo intensywny smak. Uwielbiana przez dzieci i dorosłych dla swojej słodkości i wszędobylskiej przyjemności. Wspaniała zarówno do ciast biszkoptowych, jak i drożdżowych, umożliwia tworzenie niezapomnianych wyrobów dla ciebie i twojej rodziny. Polewa czekoladowa Siostry Anastazji to jedna z tych rzeczy, które powinny mieć swoje miejsce w każdej domowej cukierni.
admin
Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki wody
- 3 łyżki kakao
Polewa czekoladowa do ciast – jak zrobić?
- 1. Składniki włożyć do garnka. Postawić na wolnym ogniu, dobrze wymieszać i podgrzewać do zagotowania.
Sposób przygotowania: polewa czekoladowa siostry anastazji, polewa siostry anastazji.
xxxx – dodatkowe informacje
Polewa czekoladowa do ciast
Na ciasto z formy 25/35 cm wystarczy zrobić polewę z połowy porcji.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Polędwiczki zapiekane marynacie pomidorowej
Następny przepis: Polenta - wersja podstawowa