Polewa czekoladowa do ciast

Polewa czekoladowa do ciast

Ten przepis na polewę czekoladową Siostry Anastazji to tradycyjny, jak i nieodzowny dodatek do wielu ciast i deserów. Cudownie gładka, aksamitna i bogata, dodaje nie tylko estetycznej wartości do naszych wyrobów cukierniczych, ale przede wszystkim zapewnia wyjątkowo intensywny smak. Uwielbiana przez dzieci i dorosłych dla swojej słodkości i wszędobylskiej przyjemności. Wspaniała zarówno do ciast biszkoptowych, jak i drożdżowych, umożliwia tworzenie niezapomnianych wyrobów dla ciebie i twojej rodziny. Polewa czekoladowa Siostry Anastazji to jedna z tych rzeczy, które powinny mieć swoje miejsce w każdej domowej cukierni.

Składniki:

  • 25 dag masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki kakao

Polewa czekoladowa do ciast – jak zrobić?

  1. 1. Składniki włożyć do garnka. Postawić na wolnym ogniu, dobrze wymieszać i podgrzewać do zagotowania.

Sposób przygotowania: polewa czekoladowa siostry anastazji, polewa siostry anastazji.

xxxx – dodatkowe informacje

Polewa czekoladowa do ciast

Na ciasto z formy 25/35 cm wystarczy zrobić polewę z połowy porcji.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Polędwiczki zapiekane marynacie pomidorowej
Następny przepis: Polenta - wersja podstawowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode