Płatki jęczmienne z malinami

Płatki jęczmienne z malinami

Przepis na płatki jęczmienne z malinami to niesamowite połączenie smaków, które zadowoli każdego, kto ceni sobie zdrowe i naturalne posiłki. Płatki jęczmienne są bogatym źródłem białka, błonnika i wielu niezbędnych składników odżywczych. Podane z soczystymi malinami, o delikatnym słodkim smaku, tworzą kompozycję, która jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Ten przepis na płatki jęczmienne z malinami to doskonały pomysł na odżywcze śniadanie lub lekki obiad. Bez wątpienia, warto włączyć płatki jęczmienne do codziennego menu. Nasz przepis pomoże Ci odkryć nowe smaki i korzyści płatków jęczmiennych.

Składniki:

  • pół szklanki ulubionych płatków błyskawicznych, dzisiaj użyłem jęczmiennych
  • 35 g malin liofilizowanych
  • 400 ml mleka
  • ziarenko kardamonu
  • laska wanilii
  • opcjonalnie miód do osłodzenia

Płatki jęczmienne z malinami – jak zrobić?

  1. Mleko gotujemy z dodatkiem kardamonu i przeciętej wzdłuż laski wanilii. Płatki zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy na 5 minut, by napęczniały.
  2. Dodajemy miód i maliny, delikatnie mieszamy.
  3. Możemy posypać listkami mięty.

Smacznego.

Słowa kluczowe: płatki jęczmienne przepis, płatki jęczmienne przepisy

Płatki jęczmienne z malinami – dodatkowe informacje

Jak nie macie czasu na zjedzenie śniadania przed pracą, możecie wziąć suche płatki, wymieszać je z owocami liofilizowanymi, ziarenkami wanilii, kardamonem i miodem (cukrem kokosowym, ksylitolem itp.), a w pracy zalać je ciepłym mlekiem lub wodą. Prawda, że proste?


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Placuszki z twarogiem i jabłkami
Następny przepis: Płatki ryżowe na mleku z gruszką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode