PIEROGI Z MROŻONYCH OPIENIEK

PIEROGI Z MROŻONYCH OPIENIEK

Właśnie teraz, kiedy właśnie dobiega końca sezon na grzyby, idealnym pomysłem jest wykorzystanie zgromadzonych zapasów. A co lepsze od tradycyjnych, domowych pierogów? Nic! Dlatego przedstawiamy przepis na pierogi z mrożonych opieniek – danie idealnie łączące nostalgiczny smak dzieciństwa z prostej, a zarazem wyjątkowej potrawy jaką są pierogi. Ta wersja tego popularnego przysmaku kuchni polskiej jest smaczna, pachnąca i niepowtarzalna. Wszystko dzięki starannie dobranym składnikom i naturalnym, domowym mrożonym opieńkom. Zrób pierogi według naszego przepisu i ciesz się smakiem prawdziwych, tradycyjnych pierogów z opieńkami.

Składniki:

  • FARSZ:
  • 1 kg mrożonych obgotowanych opieniek
  • 3 torebki ryżu
  • 1 duża cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • CIASTO:
  • 1,5 kg mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • około 1,5 szklanki wody

Pierogi z mrożonych opieniek – jak zrobić?

  1. Opieńki przekręcić przez maszynkę, ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu. Cebulkę zeszklić na oleju i dodać do grzybów. Wymieszać z ryżem i doprawić do smaku.
  2. Zagnieść ciasto i lepić pierożki. Gotować aż wypłyną.

PIEROGI Z MROŻONYCH OPIENIEK – dodatkowe informacje


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pierogi z mięsem z kurczaka
Następny przepis: Pierogi z PIECZARKOWYM farszem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode