Patisony w zalewie

Patisony w zalewie

Patisony w zalewie curry to przysmak, który przypomni Ci smak lata o każdej porze roku. Idealne jako dodatek do mięs, kanapek lub po prostu jako samodzielna przekąska. Co więcej, ten przepis to znakomity sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw. Znakomite patisony, których delikatny i subtelny smak doskonale łączy się z ostrością i orientalnym charakterem curry. To danie zachwyca mocą smaku i prostotą wykonania. Patisony w zalewie curry to pozycja obowiązkowa dla miłośników pikantnych smaków oraz egzotycznych akcentów w kuchni. Przekonaj się o tym na własne podniebienie.

Składniki:

  • 2 kilogramy patisonów
  • Czosnek
  • Zalewa
  • 2 litry wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 20 dekagramów cukru
  • 7,5 dekagramów soli
  • ziele angielskie, pieprz, liście laurowe

Patisony w zalewie – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Patisony oczyścić i ułożyć w słoikach. Do każdego słoika wrzucić po 1 ząbku czosnku. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorącą zalewą zalać patisony w słoikach. Zakręcić słoiki. Pasteryzować do 10 min.

Patisony w zalewie – dodatkowe informacje

Podawać jako dodatek do mięs.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Patisony w zalewie
Następny przepis: Pazur tygrysa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode