Pasta z ryby do chleba
Przepis na pastę z ryby do chleba to doskonały wybór na szybkie i sprawdzone danie. Wykorzystuje składniki, które często mamy pod ręką, jak konserwa rybna. Choć może wydawać się nieco nietypowa, pasta z konserwy rybnej w oleju lub pasta z konserwy rybnej jest niezwykle smaczna. To idealny sposób na wykorzystanie konserw rybnych i przyrządzenie czegoś więcej niż tylko kanapki. Odmień swój codzienny menu, zaskakując domowników aromatyczną pastą rybną do chleba. Jest to doskonała propozycja na drugie śniadanie. Z pewnością pokochają ten wyjątkowy smak!
admin
Składniki:
- 2 puszki rybne w oleju
- 4 ugotowane jajka
- 2 ogórki kiszone
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- pieprz, sól do smaku
Pasta z ryby do chleba – jak zrobić?
- Pasta z konserwy rybnej w oleju
Sposób przygotowania:
-
Konserwy otworzyć i odcedzić z oleju,
ogórki, jajka i cebule pokroić w kostkę. Dodać natkę pietruszki i majonez. Razem wymieszać.
Doprawić solą, pieprzem do smaku.
Pasta z ryby do chleba – dodatkowe informacje
Pastę z konserwy rybnej w oleju można zrobić bez majonezu, ale wtedy z jednej konserwy olej dodaje się do pasty.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi
Następny przepis: Pasta z tuńczyka i jajek