Pasta z ryby do chleba

Pasta z ryby do chleba

Przepis na pastę z ryby do chleba to doskonały wybór na szybkie i sprawdzone danie. Wykorzystuje składniki, które często mamy pod ręką, jak konserwa rybna. Choć może wydawać się nieco nietypowa, pasta z konserwy rybnej w oleju lub pasta z konserwy rybnej jest niezwykle smaczna. To idealny sposób na wykorzystanie konserw rybnych i przyrządzenie czegoś więcej niż tylko kanapki. Odmień swój codzienny menu, zaskakując domowników aromatyczną pastą rybną do chleba. Jest to doskonała propozycja na drugie śniadanie. Z pewnością pokochają ten wyjątkowy smak!

Składniki:

  • 2 puszki rybne w oleju
  • 4 ugotowane jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • pieprz, sól do smaku

Pasta z ryby do chleba – jak zrobić?

  1. Pasta z konserwy rybnej w oleju

Sposób przygotowania:

  1. Konserwy otworzyć i odcedzić z oleju,
    ogórki, jajka i cebule pokroić w kostkę. Dodać natkę pietruszki i majonez. Razem wymieszać.
    Doprawić solą, pieprzem do smaku.

Pasta z ryby do chleba – dodatkowe informacje

Pastę z konserwy rybnej w oleju można zrobić bez majonezu, ale wtedy z jednej konserwy olej dodaje się do pasty.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi
Następny przepis: Pasta z tuńczyka i jajek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode