Pasta curry z kurczaka

Pasta curry z kurczaka

Pasta curry z kurczakiem to doskonała propozycja na pikantny obiad pełen egzotycznych smaków. Zainspirowany kuchnią azjatycką przepis, połączenie soczystego kurczaka i aksamitnej pasty curry, to gwarancja prawdziwej uczty dla podniebienia. Ostry, intensywny smak curry doskonale kontrastuje z delikatnością mięsa, tworząc prawdziwą symfonię smaków. Składniki te są dostępne w większości sklepów, co sprawia, że przepis jest niezwykle łatwy do zrealizowania, a efekt końcowy zachwyci każdego miłośnika kuchni orientalnej. Kiedy więc następnym razem zechcecie spróbować czegoś innego, przepisy z pastą curry, zwłaszcza ten z kurczakiem, będą idealnym rozwiązaniem.

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka przyprawy kebab
  • Pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego

Pasta curry z kurczaka – jak zrobić?

  1. Pierś z kurczaka gotujemy w wodzie.
  2. Jeszcze ciepłą pierś szarpiemy bardzo drobno.
  3. Całość mieszamy z przyprawami.

Smacznego

Słowa kluczowe: przepisy z pastą curry, kurczak z pastą curry

Pasta curry z kurczaka – dodatkowe informacje

Nie dodawałam soli ze względu na to, że w przyprawach znajduje się już sól.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pascha z sosem żurawinowym
Następny przepis: Pasta bananowa do kanapek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode