Orzeszki ziemne w miodzie z papryką

Orzeszki ziemne w miodzie z papryką

Rozważasz, jak zrobić coś wyjątkowego z orzechów ziemnych? Ten przepis to coś dla Ciebie! Słodko-korzenny smak orzeszków ziemnych w miodzie z papryką to jedno z tych dań, które podbijają serca wszystkich smakoszy, niezależnie od wieku. Uprawianie orzechów w domu to pewność ich jakości i świeżości – na dodatek jest to prostsze niż myślisz. Orzeszki w miodzie to idealna propozycja dla osób, które cenią połączenie słodkiego i lekko pikantnego smaku, a ten konkretny przepis łączy te dwie cechy w najpiękniejszy możliwy sposób.

Składniki:

  • 2 garście orzechów ziemnych bez soli
  • 1 łyżka miodu
  • 3/4 łyżeczki papryki ostrej w proszku

Orzeszki ziemne w miodzie z papryką – jak zrobić?

  1. Orzechy uprażyć na patelni. Orzechy przesypać do miseczki. Na gorącą patelnie (wyłączyć ogień) wlać miód i wsypać paprykę. Rozpuścić miód i dokładnie wymieszać z papryką. Do miodu wsypać orzechy i wymieszać. Orzechy z miodem wysypać na papier do pieczenia i poczekać do zastygnięcia miodu (około 1 godziny).

Orzeszki ziemne w miodzie z papryką – dodatkowe informacje

Po przestygnięciu orzeszki trzeba podzielić.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Orzeszki nadziewane kremem michałkowym
Następny przepis: Orzeźwiająca sałata z kefirem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode