Orzechowiec bez mąki

Orzechowiec bez mąki

Zapraszam do eksperymentowania w kuchni z tym niesamowitym przepisem na orzechowiec bez mąki. To idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają zdrowych alternatyw dla tradycyjnych słodkości. Cudownie aromatyczne, delikatne w smaku i po prostu przepyszne – to dietetyczne ciasto orzechowe skradnie serca nawet największych miłośników ciasteczek. Orzechy stanowią tutaj bazę, dzięki czemu ciasto jest nie tylko smaczne, ale i sycące. Wszystko to bez dodatku mąki! Dzięki temu przepisowi, możemy cieszyć się pysznym ciastem, które będzie przyjazne dla naszej sylwetki.

Składniki:

  • – 6 jajek
  • – 6 łyżek cukru pudru
  • – szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • – 2 łyżki bułki tartej

Orzechowiec bez mąki – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka z cukrem ucieramy. Następnie dodajemy ubitą pianę z białek, bułkę tartą i posiekane orzechy. Ciasto mieszamy dokładnie, najlepiej drewnianą łyżką.
  2. Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Całość ciasta wlewamy do formy i pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 (st) przez 30 min. Smacznego 😉

Orzechowiec bez mąki – dodatkowe informacje

Do dietetycznego ciasta orzechowego można dodać soku z cytryny, dzięki czemu smak stanie się aromatyczny.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: ORZECHOWE CIASTKA PAWIE OCZKA
Następny przepis: Orzechowiec na kruchym cieście z masą z kaszy manny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode