OGÓRKOWA BEZ MIĘSA

OGÓRKOWA BEZ MIĘSA

Ogórkowa bez mięsa to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnej zupy z mięsem. Jest to danie, które przywołuje wspomnienia domowej kuchni, bogate w smaku i aromat. Dzięki prostym składnikom, które możemy znaleźć w większości kuchni, zupa ogórkowa bez mięsa jest idealnym rozwiązaniem na ciepły posiłek zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje. To danie, które możemy zaserwować dla całej rodziny, dla wegetarian, a nawet dla osób na diecie. Wypróbuj nasz przepis na zupę ogórkową bez mięsa i ciesz się smakiem zdrowego, domowego jedzenia.

Składniki:

  • 40 dag ogórków kiszonych
  • 50 g masła
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 duża marchewka
  • pół małego selera
  • pół szklanki śmietany
  • 1 łyżka wegety
  • woda z ogórków
  • sól i pieprz do smaku

Ogórkowa bez mięsa – jak zrobić?

  1. 1.
    Ogórki zetrzyj na grubych oczkach i smaż na maśle około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
  2. 2.
    Do garnka wlej 1litr wody i wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na grubych oczkach marchewkę i seler. Po 15 minutach gotowania wrzuć ogórki. Dopraw do smaku wegetą, solą pieprzem oraz wodą z ogórków i gotuj jeszcze 5 minut.
  3. 3.
    Zupę podawaj gorącą, zabieloną śmietaną. SMACZNEGO!

OGÓRKOWA BEZ MIĘSA – dodatkowe informacje

Jeśli nie masz ziemniaków, możesz je zastąpić ryżem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ogórki z papryką w zalewie słodko-kwaśnej
Następny przepis: Ogórki z przyprawą curry

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode