Ogórki Chili
Dla miłośników pikantnych smaków, nasz przepis na Ogórki Chili będzie odpowiedzią na wszystkie kulinaria marzenia. Połączenie chrupiących ogórków konserwowych z wyrazistym smakiem papryki chili w proszku sprawia, że jest to wyjątkowe i oryginalne przekąski. Te spun zapewne podbić serca nie tylko amatorów kuchni meksykańskiej, ale także tych, którzy lubią poeksperymentować z tradycyjnymi smakami. Ta ekscytująca kompozycja smaków jest idealna na przystawkę lub jako dodatek do grillowych potraw. Z nieskomplikowanych składników tworzymy coś naprawdę wyjątkowego.
admin
Składniki:
- 3 kilogramy ogórków
- 2 łyżki soli
- 4 łyżki chili w proszku
- 1/2 główki czosnku
- 6 łyżek oleju
- 1 szklanka octu
- ok. 2 szklanki cukru
Ogórki chili – jak zrobić?
-
2.
Następnie odcedzić wymieszać z chili i drobno posiekanym czosnkiem. -
3.
Ocet zagotować z cukrem i olejem. Zalewą zalać ogórki i odstawić na 12 godzin. Po upływie tego czasu ogórki przełożyć wraz z zalewą do słoików, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
Słowa kluczowe: ogórki z papryką chili w proszku, ogórki konserwowe z chili w proszku
Ogórki Chili – dodatkowe informacje
Jeśli ogórki są ciut przerośnięte, można je obrać i przyrządzić wg przepisu. Dla urozmaicenia przed zakręceniem słoików do ogórków można dodać plasterek cebuli lub papryki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ogonówka w aromatycznym sosie
Następny przepis: ogórasy zalane wrzątkiem na zimę...