Ogórki Chili

Ogórki Chili

Dla miłośników pikantnych smaków, nasz przepis na Ogórki Chili będzie odpowiedzią na wszystkie kulinaria marzenia. Połączenie chrupiących ogórków konserwowych z wyrazistym smakiem papryki chili w proszku sprawia, że jest to wyjątkowe i oryginalne przekąski. Te spun zapewne podbić serca nie tylko amatorów kuchni meksykańskiej, ale także tych, którzy lubią poeksperymentować z tradycyjnymi smakami. Ta ekscytująca kompozycja smaków jest idealna na przystawkę lub jako dodatek do grillowych potraw. Z nieskomplikowanych składników tworzymy coś naprawdę wyjątkowego.

Składniki:

  • 3 kilogramy ogórków
  • 2 łyżki soli
  • 4 łyżki chili w proszku
  • 1/2 główki czosnku
  • 6 łyżek oleju
  • 1 szklanka octu
  • ok. 2 szklanki cukru

Ogórki chili – jak zrobić?

  1. 2.
    Następnie odcedzić wymieszać z chili i drobno posiekanym czosnkiem.
  2. 3.
    Ocet zagotować z cukrem i olejem. Zalewą zalać ogórki i odstawić na 12 godzin. Po upływie tego czasu ogórki przełożyć wraz z zalewą do słoików, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.

Słowa kluczowe: ogórki z papryką chili w proszku, ogórki konserwowe z chili w proszku

Ogórki Chili – dodatkowe informacje

Jeśli ogórki są ciut przerośnięte, można je obrać i przyrządzić wg przepisu. Dla urozmaicenia przed zakręceniem słoików do ogórków można dodać plasterek cebuli lub papryki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ogonówka w aromatycznym sosie
Następny przepis: ogórasy zalane wrzątkiem na zimę...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode