Nalewka z łuskanych orzechów włoskich

Nalewka z łuskanych orzechów włoskich

Delikatnie słodka o silnym aromacie, nalewka z łuskanych orzechów włoskich to prawdziwa gratka dla fanów domowej roboty. To znakomity dodatek do deserów lub ciekawa propozycja na domowy prezent. Przygotowana według przesądzonych metod i reguł, nalewka orzechowa na spirytusie dzieli się na wiele odmian i wyróżnia się specyficznym smakiem. Przepis na nalewkę z dojrzałego orzecha włoskiego to doskonałe połączenie tradycji i niezwykłego aromatu. Nalewka ta, często nazywana orzechówką, jest nie tylko smakołykiem, ale również jest ceniona za swoje lecznicze właściwości. Niezależnie od okazji, taka nalewka zawsze spotka się z uznaniem.

Składniki:

  • 2 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • ½ l czystej wódki

Dojrzałych orzechów włoskich, nalewka z dojrzałego orzecha włoskiego, orzech włoski w spirytusie, nalewka z łuskanych orzechów włoskich, nalewka z orzechów przepis, nalewka orzechowa na spirytusie, nalewka lecznicza z orzecha włoskiego, orzechówka z orzechów włoskich, nalewka orzechowa lecznicza, orzechówka z dojrzałych orzechów, nalewka z orzecha włoskiego przepisy, nalewka z orzecha włoskiego przepis, nalewka z orzechów włoskich dojrzałych, nalewka orzech włoski, nalewka orzechowa lecznicza przepis, nalewka z orzechów.

Nalewka z łuskanych orzechów włoskich – jak zrobić?

  1. 1.

    Wykonanie: orzechy przesypać do słoika (najlepiej niech będą ćwiartki lub połówki), dodać miód, alkohol, zakręcić. Odstawić na minimum 2-3 miesiące. Co jakiś czas nalewkę wstrząsać. Po tym czasie nalewkę zlać- przelać przez sączek do butelek, odstawić jeszcze na minimum 1 miesiąc (można więcej).

Nalewka z łuskanych orzechów włoskich – dodatkowe informacje

1. Nalewkę z dojrzałego orzecha włoskiego należy najlepiej odstawić w ciemne miejsce.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Nalewka z koniczyny
Następny przepis: Nalewka z kukułek - Kukułczanka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode