Nalewka z łuskanych orzechów włoskich
Składniki:
- 2 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu wielokwiatowego
- ½ l czystej wódki
Dojrzałych orzechów włoskich, nalewka z dojrzałego orzecha włoskiego, orzech włoski w spirytusie, nalewka z łuskanych orzechów włoskich, nalewka z orzechów przepis, nalewka orzechowa na spirytusie, nalewka lecznicza z orzecha włoskiego, orzechówka z orzechów włoskich, nalewka orzechowa lecznicza, orzechówka z dojrzałych orzechów, nalewka z orzecha włoskiego przepisy, nalewka z orzecha włoskiego przepis, nalewka z orzechów włoskich dojrzałych, nalewka orzech włoski, nalewka orzechowa lecznicza przepis, nalewka z orzechów.
Nalewka z łuskanych orzechów włoskich – jak zrobić?
-
1.
Wykonanie: orzechy przesypać do słoika (najlepiej niech będą ćwiartki lub połówki), dodać miód, alkohol, zakręcić. Odstawić na minimum 2-3 miesiące. Co jakiś czas nalewkę wstrząsać. Po tym czasie nalewkę zlać- przelać przez sączek do butelek, odstawić jeszcze na minimum 1 miesiąc (można więcej).
Nalewka z łuskanych orzechów włoskich – dodatkowe informacje
1. Nalewkę z dojrzałego orzecha włoskiego należy najlepiej odstawić w ciemne miejsce.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Nalewka z koniczyny
Następny przepis: Nalewka z kukułek - Kukułczanka