Nalewka Z Aronii Na Bazie Soku

Nalewka Z Aronii Na Bazie Soku

Nalewka z Aronii na bazie soku to wyjątkowy przepis, który dostarczy Ci bogatych, pełnych głębi smaków. Znakomite połączenie naturalnych składników stworzy kompozycję idealną dla każdego miłośnika nalewek. Tę aromatyczną specjalność można z powodzeniem podawać nie tylko jako dodatek do deserów, ale również jako elegancki dodatek do kolacji czy spotkań z przyjaciółmi. Ta szybka nalewka z aronii jest wspaniałym sposobem na wykorzystanie tej smacznej, pełnej antyoksydantów jagody. Możemy ją przygotować samodzielnie w domu, co sprawiają, że będzie ona nie tylko smaczna, ale również naturalna, bez dodatków i sztucznych konserwantów.

Składniki:

  • Na Nalewkę
  • Na bazie wystudzonego soku, przygotujemy nalewkę w proporcjach 1:1
  • 250 ml soku
  • 250 ml wódki (jedna butelka 500 ml)

Nalewka z aronii na bazie soku – jak zrobić?

  1. Sok filtrujemy przez gazę nawet trzykrotnie jeśli będzie taka potrzeba. W słoiku mieszamy wódkę z sokiem i rozlewamy do butelek. Nalewkę pozostawiamy na około 3 miesiące, ale nalewka gotowa jest też do spożycia od razu.

Szybka nalewka z aronii.

Tutaj znajdziesz dodatkowe informacje na temat szybkiej nalewki z aronii na bazie soku

Aronię najlepiej przemrozić przez około 3 tyg. przed obróbką, wtedy straci swoją cierpkość.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Nalewka z aronii (mrożonej)
Następny przepis: Nalewka z aronii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode