Nalewka Z Aronii Na Bazie Soku
Nalewka z Aronii na bazie soku to wyjątkowy przepis, który dostarczy Ci bogatych, pełnych głębi smaków. Znakomite połączenie naturalnych składników stworzy kompozycję idealną dla każdego miłośnika nalewek. Tę aromatyczną specjalność można z powodzeniem podawać nie tylko jako dodatek do deserów, ale również jako elegancki dodatek do kolacji czy spotkań z przyjaciółmi. Ta szybka nalewka z aronii jest wspaniałym sposobem na wykorzystanie tej smacznej, pełnej antyoksydantów jagody. Możemy ją przygotować samodzielnie w domu, co sprawiają, że będzie ona nie tylko smaczna, ale również naturalna, bez dodatków i sztucznych konserwantów.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Na Nalewkę
- Na bazie wystudzonego soku, przygotujemy nalewkę w proporcjach 1:1
- 250 ml soku
- 250 ml wódki (jedna butelka 500 ml)
Nalewka z aronii na bazie soku – jak zrobić?
- Sok filtrujemy przez gazę nawet trzykrotnie jeśli będzie taka potrzeba. W słoiku mieszamy wódkę z sokiem i rozlewamy do butelek. Nalewkę pozostawiamy na około 3 miesiące, ale nalewka gotowa jest też do spożycia od razu.
Szybka nalewka z aronii.
Tutaj znajdziesz dodatkowe informacje na temat szybkiej nalewki z aronii na bazie soku
Aronię najlepiej przemrozić przez około 3 tyg. przed obróbką, wtedy straci swoją cierpkość.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Nalewka z aronii (mrożonej)
Następny przepis: Nalewka z aronii