Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem

Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem

Dzisiejszy przepis to niepowtarzalna, wykwintna i elegancka propozycja na obiad lub kolację. Pod względem smaku i prezentacji, są one niczym danie prosto z wyszukanej restauracji. Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem to kompozycja, gdzie chrupiący naleśnik otula soczystego łososia i delikatne liście szpinaku. Łosoś dodaje nam tu pełni morskich smaków, które doskonale kontrastują z łagodnym szpinakiem. Wszystko to jest zapakowane w delikatnym, złocistym naleśniku. Te wytworne roladki naleśnikowe ze szpinakiem i łososiem zadziwią nas nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim niezapomnianą eksplozją smaków. Bez wątpienia, to potrawa, która zasługuje na odrobinę więcej czasu i uwagi.

Składniki:

  • Naleśniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • Dodatkowo:
  • 150g wędzonego łososia
  • opakowanie twarożku kanapkowego naturalnego

Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem – jak zrobić?

  1. 1.
    Szpinak opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić szpinak i smażyć do czasu aż zmniejszy swoja objętość. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić i smażyć jeszcze 2 minuty. Ostudzić.
    Jajka rozbełtać z mlekiem i mąką, dodać przesmażony szpinak, wymieszać. Usmażyć 2 grube naleśniki. Każdy posmarować twarożkiem i ułożyć łososia. Zwinąć w roladki.
  2. 2.
    Aby roladki były trwalsze i lepiej się je kroiło, warto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na pół godziny. Roladki pokroić skośnie, nabić na wykałaczki i oprószyć kolorowym pieprzem.

xxxx – dodatkowe informacje

Do tych roladek można użyć zarówno łososia wędzonego na zimno jak i na ciepło.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Naleśnikowe placuszki z jabłkiem
Następny przepis: Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode