Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką

Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką

Naleśniki to niezwykle wszechstronne danie, które można podawać zarówno na słono, jak i na słodko. Tym razem prezentujemy przepis na naleśniki z twarogiem na słono, które stanowią doskonałą alternatywę dla klasycznej wersji ze słodkim nadzieniem. Do ich przygotowania wykorzystamy twaróg, cebulę i szynkę, co nada naszym naleśnikom wyjątkowego, pikantnego smaku. Wybranie tej opcji to świetny sposób na poszerzenie kulinarnego repertuaru i spróbowanie czegoś nowego. Te zaskakująco smaczne naleśniki z serem na słono z pewnością przypodobają się wszystkim miłośnikom kuchni polskiej.

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
  • 3 szklanki mąki
  • 3 szklanki wody
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • FARSZ:
  • 400 g twarogu półtłustego
  • 2 średnie cebule
  • 150 g szynki w plasterkach (wędliny)
  • 2 łyżki kefiru
  • sól, pieprz, olej

Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką – jak zrobić?

  1. Z podanych składników miksujemy jednolite ciasto. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
  2. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w kosteczkę i razem z pokrojoną cebulą podsmażamy na oleju. Na koniec cebulę i szynkę dokładnie mieszamy z twarogiem, dodajemy kefir, doprawiamy do smaku.
  3. Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki, zwijamy w dowolny sposób.

Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką – dodatkowe informacje

Naleśniki te świetnie smakują ze świeżym ogórkiem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Naleśniki z nadzeniem wiśniowym ze świeżych wiśni
Następny przepis: NALEŚNIKI Z WARZYWAMI ZAPIEKANE Z SEREM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode