Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką
Naleśniki to niezwykle wszechstronne danie, które można podawać zarówno na słono, jak i na słodko. Tym razem prezentujemy przepis na naleśniki z twarogiem na słono, które stanowią doskonałą alternatywę dla klasycznej wersji ze słodkim nadzieniem. Do ich przygotowania wykorzystamy twaróg, cebulę i szynkę, co nada naszym naleśnikom wyjątkowego, pikantnego smaku. Wybranie tej opcji to świetny sposób na poszerzenie kulinarnego repertuaru i spróbowanie czegoś nowego. Te zaskakująco smaczne naleśniki z serem na słono z pewnością przypodobają się wszystkim miłośnikom kuchni polskiej.
admin
Składniki:
- CIASTO NALEŚNIKOWE:
- 3 szklanki mąki
- 3 szklanki wody
- 4 jajka
- szczypta soli
- FARSZ:
- 400 g twarogu półtłustego
- 2 średnie cebule
- 150 g szynki w plasterkach (wędliny)
- 2 łyżki kefiru
- sól, pieprz, olej
Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką – jak zrobić?
- Z podanych składników miksujemy jednolite ciasto. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
- Cebule obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w kosteczkę i razem z pokrojoną cebulą podsmażamy na oleju. Na koniec cebulę i szynkę dokładnie mieszamy z twarogiem, dodajemy kefir, doprawiamy do smaku.
- Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki, zwijamy w dowolny sposób.
Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką – dodatkowe informacje
Naleśniki te świetnie smakują ze świeżym ogórkiem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Naleśniki z nadzeniem wiśniowym ze świeżych wiśni
Następny przepis: NALEŚNIKI Z WARZYWAMI ZAPIEKANE Z SEREM