Naleśniki – przepis Magdy Gessler
Przygotowanie naleśników to jedyna sztuka, którą musi opanować każdy smakosz domowej kuchni, a przepis na nie od Magdy Gessler, to prawdziwe mistrzostwo kulinarne, które każdy powinien poznać. Wersja ciasta na naleśniki od Magdy Gessler, sprawi, że te proste, ale zawsze smaczne danie będzie prawdziwą ucztą. Więcej, jej sposób na naleśniki z serem, to prawdziwa eksplozja smaku, której nikt nie jest w stanie zapomnieć. Bez względu na to, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem, czy jesteś doświadczonym kucharzem, warto spróbować przepisu na naleśniki Magdy Gessler i cieszyć się niesamowitym smakiem, który skradnie Twoje serce.
admin
Składniki:
- 1.5 szklanki mleka
- 1.5 szklanki wody gazowanej
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
Naleśniki – przepis Magdy Gessler – Jak zrobić?
- Jajka ubijamy z solą. Dodajemy przesianą mąkę oraz wodę zmieszaną z mlekiem. Trzepaczką lub mikserem łączymy wszystkie składniki. Ciasto powinno spływać z łyżki, jednocześnie zostając na jej grzbiecie.
- Naleśniki smażymy na maśle klarowanym – patelnia do naleśników nie jest konieczna, ale bardzo przydatna – szczególnie, jeśli przewracanie placków sprawia Ci problem.
Porady – dodatkowe informacje
Magda Gessler radzi, by do przygotowania naleśników dodać wodę gazowaną, wtedy będą one bardziej delikatne i puszyste.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Naleśniki - przepis klasyczny
Następny przepis: Naleśniki ruskie