Naleśniki białkowe

Naleśniki białkowe

Przedstawiamy przepis na niebanalne naleśniki białkowe, który jest zachwycającym połączeniem niewygórowanych składników i prostej techniki kulinarnej. Pyszne i pełne białka, te naleśniki są idealne na zdrowe śniadanie lub sycącą przekąskę. Co więcej, można je podawać na wiele różnych sposobów, w zależności od osobistych upodobań. Możemy zaserwować je z owocami, jogurtem, masłem orzechowym, dżemem lub cokolwiek innego przychodzi nam do głowy! To doskonała alternatywa dla tradycyjnych naleśników, oferująca dodatkową dawkę białka. Przekonaj się sam, jak proste i smaczne może być zdrowe odżywianie! Przedstawiamy przepis na naleśniki białkowe.

Składniki:

  • 2 białka
  • 1 całe jajo
  • 1 banan
  • 1 łyżka stołowa płatków owsianych
  • szczypta cynamonu

Naleśniki białkowe – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na minutę. Banana rozgniatamy, białka ubijamy i dodajemy jajko, płatki oraz cynamon. Smażymy na cienko wysmarowanej olejem, dobrze rozgrzanej patelni 🙂

Naleśniki białkowe – dodatkowe informacje

Można polać z wierzchu miodem, jogurtem naturalnym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Naleśniki bananowe
Następny przepis: Kolorowe naleśniki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode