Najprostszy Deser Warstwowy W Pucharkach
Najprostszy deser warstwowy w pucharkach to przysmak, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Składniki, z których go przygotowujemy, są na wyciągnięcie ręki, a wykonanie nie zajmuje więcej niż kilka minut. Ten przepis to dowód na to, że prostość może iść w parze z wyrafinowanym smakiem. Nasz deser warstwowy w pucharkach idealnie sprawdza się podczas spotkań z rodziną czy przyjaciółmi, ale również jako deser na co dzień. Zaprezentowany w estetycznych pucharkach, prezentuje się niezwykle elegancko, a jednocześnie przywodzi na myśl domowe klimaty.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Składniki na 4 porcje:
- 300 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
- 100 ml śmietanki 36%
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 1 i 1/2 łyżki żelatyny
- 80 ml gorącej wody
- 6-7 biszkoptów
- garść drobnych owoców (u mnie maliny z syropu)
Najprostszy deser warstwowy w pucharkach – jak zrobić?
-
1.
W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do przestudzenia. -
2.
Śmietankę miksujemy na sztywno pod koniec miksowania dodając cukier puder. Kiedy śmietanka jest już ubita dodajemy serek homo. i miksujemy całość. -
3.
Hartujemy żelatynę dodając do niej łyżkę naszego prawie gotowego deserku, mieszamy i wlewamy całość do reszty deseru jeszcze raz mieszamy i od razu zaczynamy układać warstwy. -
4.
Na sam spód pokruszone biszkopty, potem 2 łyżki masy, znów pokruszone biszkopty, parę owocków i znów 2 łyżki masy i na samą górę owocki.
Schładzamy w lodówce przez około 2 h i podajemy schłodzone 🙂
Najprostszy Deser Warstwowy W Pucharkach – dodatkowe informacje
Ps. możemy tez nie dodawać cukru pudru gdyż sam serek homo jest już słodki oraz dodane owoce.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Najprostsze spaghetti carbonara
Następny przepis: Najszybsza szarlotka z lodami i czekoladą