Najprostszy Deser Warstwowy W Pucharkach

Najprostszy Deser Warstwowy W Pucharkach

Najprostszy deser warstwowy w pucharkach to przysmak, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Składniki, z których go przygotowujemy, są na wyciągnięcie ręki, a wykonanie nie zajmuje więcej niż kilka minut. Ten przepis to dowód na to, że prostość może iść w parze z wyrafinowanym smakiem. Nasz deser warstwowy w pucharkach idealnie sprawdza się podczas spotkań z rodziną czy przyjaciółmi, ale również jako deser na co dzień. Zaprezentowany w estetycznych pucharkach, prezentuje się niezwykle elegancko, a jednocześnie przywodzi na myśl domowe klimaty.

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
  • 300 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 100 ml śmietanki 36%
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 1 i 1/2 łyżki żelatyny
  • 80 ml gorącej wody
  • 6-7 biszkoptów
  • garść drobnych owoców (u mnie maliny z syropu)

Najprostszy deser warstwowy w pucharkach – jak zrobić?

  1. 1.
    W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do przestudzenia.
  2. 2.
    Śmietankę miksujemy na sztywno pod koniec miksowania dodając cukier puder. Kiedy śmietanka jest już ubita dodajemy serek homo. i miksujemy całość.
  3. 3.
    Hartujemy żelatynę dodając do niej łyżkę naszego prawie gotowego deserku, mieszamy i wlewamy całość do reszty deseru jeszcze raz mieszamy i od razu zaczynamy układać warstwy.
  4. 4.
    Na sam spód pokruszone biszkopty, potem 2 łyżki masy, znów pokruszone biszkopty, parę owocków i znów 2 łyżki masy i na samą górę owocki.

Schładzamy w lodówce przez około 2 h i podajemy schłodzone 🙂

Najprostszy Deser Warstwowy W Pucharkach – dodatkowe informacje

Ps. możemy tez nie dodawać cukru pudru gdyż sam serek homo jest już słodki oraz dodane owoce.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Najprostsze spaghetti carbonara
Następny przepis: Najszybsza szarlotka z lodami i czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode