Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami

Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami

Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami to klasyczna, uniwersalna propozycja Moich Wypieków, którą z powodzeniem można zaserwować na różne okazje. To pełne aromatu ciasto to prawdziwe, owocowe uczta dla podniebienia. Dobrze smakuje na śniadanie, podwieczorek czy deser. Delikatne, puszyste drożdżowe ciasto przełożone soczystymi, dojrzałymi truskawkami to połączenie, które zawsze przynosi smakowity efekt. To prosty, szybki i niezawodny przepis, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Moje Wypieki to gwarancja udanej słodkiej nuty każdej rodzinnej uroczystości, spotkania ze znajomymi czy nawet popołudniowej kawy. Bez względu na okazję, ciasto ucierane z truskawkami zawsze jest dobrą odpowiedzią.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 4 jajka
  • ¾ szklanki cukru
  • ½ szklanki oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300g truskawek
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • Dodatkowo: cukier puder do posypania

Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami – jak zrobić?

  1. 1.

    Białka ubić na sztywną pianę, powoli, łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać żółtka, zmiksować do połączenia się składników. Strumyczkiem wlewać olej i aromat, miksować. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy 24 cm. Wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na ciasto ułożyć truskawki, lekko wcisnąć je w ciasto. Piec w 180 st.C około 40 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.

  2. 2.

    Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Słowa kluczowe: ciasto ucierane z owocami moje wypieki, moje wypieki ciasto ucierane, ciasta ucierane moje wypieki, biszkopt z truskawkami moje wypieki, ciasto z truskawkami moje wypieki

Porady – dodatkowe informacje

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Najprostsze gofry
Następny przepis: Najprostsze muffinki - przepis bazowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode