Najlepsze rurki z kremem pod slońcem!!
W tym przepisie podzielę się z Wami sekretem przygotowania rurek z kremem godnych tytułu „najlepsze pod słońcem”. To niezwykła receptura, którą otrzymałam od siostry Anastazji, uwielbianej za swoje talenty kulinarne. Jej rurki z kremem, to kwintesencja smaku i delikatności. Uwierzcie mi, ten krem w połączeniu z chrupiącym ciastem tworzy tak nieodparty duet, że nawet najbardziej zapracowani nie oparzą się pokusie zaparzenia kawy i zrobienia sobie długiej przerwy. Jeśli jesteście gotowi na to doświadczenie, poznajcie zatem tajemnicę tych nieziemskich rurek!
Piotr Zieliński
Składniki:
- ciasto:
- 60 dag mąki
- 2 margaryny
- 2 żółtka
- mały kubek śmietany (około szklanki)
- KREM:
- 3 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru zwykłego
- 4 jajka
- 3 małe budynie śmietankowe lub waniliowe
- 2 kostki tłuszczu (najlepiej masło i margaryna)
Najlepsze rurki z kremem pod słonkiem!! – jak zrobić?
- Ciasto: Mąkę przesiać, dodać żółtka, śmietanę i margarynę (najlepiej wyjąć ją wprost z lodówki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach) i zagniać ciasto.
- Ciasto dzielimy na około 4 części (gdyż wyjdzie go dość dużo i będzie tak wygodniej). Część rozwałkowujemy i dzielimy na paski szerokości około 2-3cm i długości około 10cm.
- Paskami owijamy foremki do rurek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy na złoty kolor.
- Krem: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. Jajka zmiksować z budyniami, cukrem waniliowym i szklanką mleka. Przygotowaną masę wlać na gotujące mleko i zagotować, cały czas mieszając, by nie powstały grudki.
- 2 kostki tłuszczu utrzeć, dodając po łyżce ostudzonego kremu. Rurki najlepiej nadziewać kremem za pomocą szprycy.
Słowa kluczowe: rurki z kremem siostry Anastazji
Najlepsze rurki z kremem pod słońcem – dodatkowe informacje
Gotowe rurki można posypać cukrem pudrem. To smakowite i popularne ciastko, które zostało spopularyzowane przez siostry Anastazji.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Placuszki Biszkoptowe Z Jabłkami
Następny przepis: Najlepsze kotlety mielone z indyka