Nadzienie do kurczaka
Intrygujący i smakowity, nasz przepis na nadzienie do kurczaka zapewni niesamowite doznania kulinarne dla wszystkich miłośników kuchni domowej. Ta wyjątkowa receptura pozwoli na stworzenie aromatycznego i soczystego nadzienia, które doskonale uzupełni smak pieczonego mięsa. Ekskluzywne, ale łatwo dostępne składniki garantują niezrównany efekt końcowy, który do gustu przypadnie zarówno doświadczonym kucharzom, jak i osobom, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Spróbuj naszego przepisu i przekonaj się, jak proste może być przygotowanie pysznego nadzienia do kurczaka idealnego na rodzinny obiad czy wykwintny wieczór ze znajomymi.
admin
Składniki:
- – 5 jajek
- – 2 duże pęczki natki pietruszki
- – 100 g masła (pół kostki)
- – 2 duże kawałki wątrobki z kurczaka
- – 1 łyżeczka cukru
- – szczypta soli
- – 1 szklanka bułki tartej (jeśli za rzadkie, dosypać)
Nadzienie do kurczaka – jak zrobić?
- Do miski wbijamy jajka, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, masło (miękkie), cukier, sól i bułkę tartą.
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby utworzyła się jednolita masa.
- Tak przygotowane nadzienie wkładamy do kurczaka i zaszywamy go.
- Do tego idealne są pieczone kartofelki, wcześniej trochę podgotowane.
Smacznego!
Nadzienie do kurczaka – dodatkowe informacje
Podczas pieczenia kurczaka należy co jakiś czas oblewać olejem (z brytfanki), a kartofelki przewracać, żeby równo się upiekły.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Nadziana bagietka na gorąco
Następny przepis: Nadziewana papryka mięsem i ryżem