Mus jogurtowy z crunchy i owocami

Mus jogurtowy z crunchy i owocami

Mus jogurtowy z crunchy i owocami to doskonały sposób na zdrowe i smaczne śniadanie lub deser o każdej porze dnia. Jogurt to naturalne źródło białka, które pomoże Ci utrzymać siłę i energię przez cały dzień. Crunchy, czyli mieszanka różnych ziaren, orzechów i suszonych owoców, dostarczy Twojemu organizmowi niezbędnych błonnika, witamin i minerałów. Mus jest łatwy do przygotowania, a dodatek świeżych lub mrożonych owoców sprawia, że staje się jeszcze bardziej apetyczny. To idealne danie dla każdego, kto chce przyswoić zdrowe nawyki żywieniowe.

Składniki:

  • (1-2 porcje)
  • 250 ml jogurtu owocowego (dowolny smak)
  • 100g crunchy (mogą być zwykłe płatki błyskawiczne lub pokruszone ciasteczka)
  • 2 garście owoców (u mnie czereśnie i maliny) (*)
  • 1 łyżeczka żelatyny

Mus jogurtowy z crunchy i owocami – jak zrobić?

  1. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i po ostudzeniu zmiksować z jogurtem do puszystości. (Można dodać kawałki owoców lub zmiksować je razem z jogurtem.)
  2. Mus układać warstwowo i na przemiennie z płatkami.
  3. Deser schłodzić w lodówce.

Mus jogurtowy z crunchy i owocami – dodatkowe informacje

(*) Owoce dodać do musu, układać z crunchy lub obłożyć nimi wierzch.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mus jabłkowy - apfelmus
Następny przepis: Mus owocowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode