Mus jabłkowo-bananowy

Mus jabłkowo-bananowy

Mus jabłkowo-bananowy to idealna propozycja dla miłośników lekkich i zdrowych przekąsek. Delikatna kombinacja słodkiego smaku jabłek i bananów zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia. Ten domowy przysmak to prawdziwa bomba witaminowa, która dostarczy energii na cały dzień. Mus jabłkowo-bananowy to nie tylko znakomity dodatek do naleśników czy śniadaniowych płatków, ale również pyszny deser na słodko. W dodatku, przygotowanie go nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych ani skomplikowanych składników. Składniki na mus jabłkowo-bananowy to przede wszystkim świeże owoce, które można dostosować do swojego gustu.

Składniki:

  • 3 sztuki jabłek
  • 1 sztuka banana
  • 1/2 sztuki cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • listki mięty do dekoracji

Mus jabłkowo-bananowy – jak zrobić?

  1. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w małe kawałki. Banana obieramy, również kroimy.
  2. Owoce skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy cukier i wlewamy 100 ml wody gazowanej. Miksujemy na jednolity mus. Wlewamy do szklanek, dekorujemy listkami mięty.

Porady – dodatkowe informacje

Mus jabłkowo-bananowy warto schłodzić, bo wtedy lepiej smakuje.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mus czekoladowy z truskawkami
Następny przepis: Mus jabłkowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode