Mus czekoladowy z awokado i banana
Zdrowe słodkości to klucz do zachowania równowagi między przyjemnością jedzenia a dobrym samopoczuciem. Mus czekoladowy z awokado jest propozycją zdrowego deseru pełnego witamin i składników odżywczych, który oprócz swojej wyjątkowej wartości zdrowotnej zachwyci swoim smakiem każdego oddanego miłośnika czekolady. Ten kremowy, gładki mus jest idealnym połączeniem dojrzałego awokado, bananów i kakao. Awokado dodaje mu gęstości i kremowości, podczas gdy banan wprowadza naturalną słodycz. Dodatek kakao nadaje mu intensywną czekoladową nutę. To kompozycja, która pozwoli odmienić Twój deser i zaskoczyć domowników nietypową kombinacją smaków.
admin
Składniki:
- 1 awokado hass
- 1 dojrzały banan
- 1 łyżeczka kakao
- 2 świeże daktyle*
*można użyć suszonych daktyli, ale wcześniej warto je namoczyć
Mus czekoladowy z awokado i banana – jak zrobić?
- Awokado obieramy i pozbawiamy pestki. Miąższ przekładamy do blendera wraz z bananem, daktylami oraz kakao. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Gotowy mus podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami – kawałkami owoców, ziarnami lub orzechami. Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, dodajmy do musu więcej daktyli. Gorąco polecam! 😀
xxxx – dodatkowe informacje
Do przygotowania musu polecam awokado odmiany Hass o delikatnym orzechowym smaku.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Mus czekoladowy
Następny przepis: Mus czekoladowy z kawową granitą