Mus czekoladowy z awokado i banana

Mus czekoladowy z awokado i banana

Zdrowe słodkości to klucz do zachowania równowagi między przyjemnością jedzenia a dobrym samopoczuciem. Mus czekoladowy z awokado jest propozycją zdrowego deseru pełnego witamin i składników odżywczych, który oprócz swojej wyjątkowej wartości zdrowotnej zachwyci swoim smakiem każdego oddanego miłośnika czekolady. Ten kremowy, gładki mus jest idealnym połączeniem dojrzałego awokado, bananów i kakao. Awokado dodaje mu gęstości i kremowości, podczas gdy banan wprowadza naturalną słodycz. Dodatek kakao nadaje mu intensywną czekoladową nutę. To kompozycja, która pozwoli odmienić Twój deser i zaskoczyć domowników nietypową kombinacją smaków.

Składniki:

  • 1 awokado hass
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 świeże daktyle*

*można użyć suszonych daktyli, ale wcześniej warto je namoczyć

Mus czekoladowy z awokado i banana – jak zrobić?

  1. Awokado obieramy i pozbawiamy pestki. Miąższ przekładamy do blendera wraz z bananem, daktylami oraz kakao. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Gotowy mus podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami – kawałkami owoców, ziarnami lub orzechami. Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, dodajmy do musu więcej daktyli. Gorąco polecam! 😀

xxxx – dodatkowe informacje

Do przygotowania musu polecam awokado odmiany Hass o delikatnym orzechowym smaku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mus czekoladowy
Następny przepis: Mus czekoladowy z kawową granitą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode