Muffinki z truskawkami

Muffinki z truskawkami

Zapraszamy do poznania przepisu na przepyszne muffinki z truskawkami. Świeże, soczyste truskawki zamieniają się tutaj w zasłodzone, lekko tartaczne skrawki owoców, doskonale komponujące się z mięciutkim ciastem muffinki. Dzięki niemu każda kawa czy herbata zamienia się w smakowitą ucztę, a radość z jedzenia staje się podwójna. To także idealny sposób na spożytkowanie sezonowych owoców. Przepis jest prosty i szybki, idealny nawet dla początkujących cukierników. To ciekawy pomysł na przepisy na babeczki truskawkowe lub muffinki z owocami. Przygotuj swoje ulubione muffiny z truskawkami i ciesz się ich niepowtarzalnym smakiem!

Składniki:

  • kilkanaście truskawek
  • Suche składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 lekko czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • Mokre składniki:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 100 g stopionego masła

Muffinki z truskawkami – jak zrobić?

  1. Na początek należy wymieszać osobno składniki mokre i składniki suche. Następnie należy połączyć je razem. Potem w zagłębienia w blasze do pieczenia muffinek włożyć papierowe papilotki i nałożyć ciasto do 3/4 wysokości. Następnie należy ułożyć na wierzchu po truskawce pokrojonej w ćwiartki. Muffinki z truskawkami należy piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 15 – 20 minut.

Słowa kluczowe: muffinki z truskawkami przepis, przepis na babeczki truskawkowe, muffin z truskawkami, przepisy na babeczki z truskawkami, przepis na babeczki z truskawkami, muffiny truskawkowe, muffiny z owocami, babeczki truskawkowe, muffinki truskawkowe, przepis na muffinki z owocami, muffinki z owocami, przepisy na muffinki z owocami, babeczki z truskawkami, muffinki z truskawką, muffinki z truskawkami, muffiny z truskawkami

Muffinki z truskawkami – dodatkowe informacje

Jest to przepis podstawowy na muffinki z truskawkami, z którego można wyczarować wersję zarówno słodką, jak i słoną nie dodając cukru. Pozostałe dodatki są dowolne – bakalie, czekolada, owoce, warzywa, ziarna lub zioła.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Muffinki z masłem orzechowym i dżemem
Następny przepis: Muffiny czekoladowo – bananowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode