Mrożony Jogurt domowy – MroJo :)
Witajcie! Na słodkości nie tylko nastraja nas lato, ale również nasze domowe need-to-cook-igosci. Dlatego mamy dla Was idealny przepis na Mrożony Jogurt domowej roboty, czyli MroJo 🙂 To propozycja nie tylko dla osób szukających orzeźwiającego deseru, ale również dla osób dbających o zdrowe odżywianie. Delikatna słodycz naturalnego jogurtu i ulubionych owoców czy dodatków, połączona z lekkim, lodowym chłodem to połączenie idealne. Zaskoczcie swoich bliskich i przygotujcie samodzielnie mrożony jogurt. Warszawa, Kraków, Wrocław – nie ważne gdzie jesteście, ten deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia!
admin
Składniki:
- 500g gładkiego jogurtu naturalnego (bez kwasu)
16g cukru waniliowego
sok z limonki
cukier puder i miód do smaku
Ulubione dodatki: musli, polewa czekoladowa, świeże owoce do dekoracji
Mrożony jogurt domowy – mrojo 🙂 – jak zrobić?
- Zmiksuj jogurt z cukrem waniliowym
- Dodaj trochę soku z cytryny, cukier puder i miód do smaku
- Przełóż masę do plastikowego pojemnika (dość wysokiego), włóż do zamrażarki i co 1-2 godziny miksuj, by napowietrzyć jogurt i nie dopuścić do powstania zbrylonych kryształków
- Powtarzaj czynność do uzyskania odpowiedniej konsystencji i całkowitego zmrożenia jogurtu. Podawaj z ulubionymi dodatkami
MroJo – dodatkowe informacje
W wersji smakowej można zmiksować ze świeżymi owocami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Mrożona natka pietruszki na zimę
Następny przepis: Mrożone liście selera