Mrożony Jogurt domowy - MroJo :)

Mrożony Jogurt domowy – MroJo :)

Witajcie! Na słodkości nie tylko nastraja nas lato, ale również nasze domowe need-to-cook-igosci. Dlatego mamy dla Was idealny przepis na Mrożony Jogurt domowej roboty, czyli MroJo 🙂 To propozycja nie tylko dla osób szukających orzeźwiającego deseru, ale również dla osób dbających o zdrowe odżywianie. Delikatna słodycz naturalnego jogurtu i ulubionych owoców czy dodatków, połączona z lekkim, lodowym chłodem to połączenie idealne. Zaskoczcie swoich bliskich i przygotujcie samodzielnie mrożony jogurt. Warszawa, Kraków, Wrocław – nie ważne gdzie jesteście, ten deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia!

Składniki:

  • 500g gładkiego jogurtu naturalnego (bez kwasu)

    16g cukru waniliowego

    sok z limonki

    cukier puder i miód do smaku

    Ulubione dodatki: musli, polewa czekoladowa, świeże owoce do dekoracji

Mrożony jogurt domowy – mrojo 🙂 – jak zrobić?

  1. Zmiksuj jogurt z cukrem waniliowym
  2. Dodaj trochę soku z cytryny, cukier puder i miód do smaku
  3. Przełóż masę do plastikowego pojemnika (dość wysokiego), włóż do zamrażarki i co 1-2 godziny miksuj, by napowietrzyć jogurt i nie dopuścić do powstania zbrylonych kryształków
  4. Powtarzaj czynność do uzyskania odpowiedniej konsystencji i całkowitego zmrożenia jogurtu. Podawaj z ulubionymi dodatkami

MroJo – dodatkowe informacje

W wersji smakowej można zmiksować ze świeżymi owocami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mrożona natka pietruszki na zimę
Następny przepis: Mrożone liście selera

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode