MOCNO CZEKOLADOWE BROWNIE

MOCNO CZEKOLADOWE BROWNIE

Dziś mam dla Was przepis na coś wyjątkowo dekadentycznego – mocno czekoladowe brownie. To ciasto jest niczym kwintesencja najgłębszych czekoladowych marzeń każdego łasucha. Jego niepowtarzalny smak to połączenie gorzkiej, ciemnej czekolady z delikatnie słodką nutą, co daje zupełnie nowy wymiar doznań smakowych. Przygotowanie tego ciasta to czysta radość – zapach topiącej się czekolady, która jest głównym składnikiem tego deseru, sprawia, że kuchnia staje się słodkim rajem. Zatem jeśli jesteś fanem czekolady i uwielbiasz brownie, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Daj się porwać czekoladowemu szaleństwu!

Składniki:

  • 200g czekolady gorzkiej
  • 200g masła
  • 300g cukru
  • 100g mąki
  • garść posiekanych migdałów
  • śmietana 36%, lub lody waniliowe
  • 1 łyżka soku z limonki

Mocno czekoladowe brownie – jak zrobić?

  1. W rondlu roztapiamy masło i czekoladę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Jaja ubijamy, dodajemy cukier i mąkę. Do ubitej, puszystej masy powoli wlewamy przestudzoną czekoladę i cały czas miksujemy. Na koniec wsypujemy migdały i mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy masę. Pieczemy ok. 20-25min w temp.180st.
  2. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i sokiem z limonki.

Wybornie smakuje lekko ciepłe z kleksem bitej śmietany lub lodami waniliowymi.

MOCNO CZEKOLADOWE BROWNIE – dodatkowe informacje

Jeśli chcesz mieć bardzo wilgotne ciasto, nie piecz dłużej niż 20 min. 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Moc spiruliny - koktajl
Następny przepis: Mocno czekoladowe ciasto ucierane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode