MINI TORTILLE Z SEREM I SZYNKĄ

MINI TORTILLE Z SEREM I SZYNKĄ

Mini tortille z serem i szynką to doskonała propozycja na przekąskę lub lekki obiad. Ta wersja popularnej potrawy z kuchni meksykańskiej posiada niewielkie, poręczne rozmiary, co sprawia, że idealnie nadaje się na imprezy, pikniki czy lunchboxy. Składają się z prostych, ale smacznych składników, w tym aromatycznego sera i szynki, a ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. To propozycja dla tych, którzy cenią sobie oryginalne i szybkie rozwiązania w kuchni. Odkryj nowe smaki i zaskocz wszystkich swoją domowej roboty wersją mini tortilli! Oto lista niezbędnych składników.

Składniki:

  • 4 placki tortilli
  • 1 pomidor
  • kilka plastrów szynki
  • kilka plastrów sera żółtego
  • kilka liści sałaty lodowej
  • serek Almette (mogą być różne smaki)
  • dodatkowo:
  • folia kuchenna
  • wykałaczki

Mini tortille z serem i szynką – jak zrobić?

  1. Na kawałku folii kładziemy placka tortilli i smarujemy serkiem Almette. Następnie kładziemy sałatę, 2 plastry sera, 3 plastry szynki i 2-3 plasterki pomidora. Całość ciasno zwijamy w folii i wkładamy na chwilę do lodówki.
  2. Gdy wyciągniemy tortille z lodówki, rozwijamy z folii wbijamy kilka wykałaczek (5-6) i kroimy na porcje.

MINI TORTILLE Z SEREM I SZYNKĄ – dodatkowe informacje

Tak naprawdę można użyć wielu innych składników w zależności od tego co lubimy. Ja często dodaję też kurczaka, łososia wędzonego, ogórka konserwowego, liście szpinaku itp.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mini torcik dla dzieci
Następny przepis: Mini tortille

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode