Mini torcik dla dzieci

Mini torcik dla dzieci

Czas na coś wyjątkowo słodkiego dla najmłodszych – mini torciki idealne na wszelkie dziecięce okazje! Ten przepis zostanie z pewnością zapisany w waszych rodzinnych książkach kulinarnych jako niezawodny sposób na uśmiech na twarzach dzieci. Maleńkie, pełne smaku i kolorów torciki to nie tylko smakowity deser, ale również świetna okazja do spędzenia czasu w kuchni z najmłodszymi. To propozycja zarówno dla smakoszy nieprzypadających łatwo na słodki urok ciast, jak i tych, którzy kochają wszelkie słodkości. Podczas przygotowywania ich wszyscy mogą dodać do ciasta swoje ulubione dodatki, tworząc prawdziwe małe dzieła sztuki cukierniczej.

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1,5 opakowania budyniu czekoladowego
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 330ml kremówki 30%
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • 250g mascarpone
  • Dodatkowo:
  • dżem z porzeczkowy
  • owoce: banany, maliny, jagody, winogrona itp.

Mini torcik dla dzieci – jak zrobić?

  1. 1.
    Biszkopt:
    Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i budyniem i chwilę mieszać. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1700 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.
  2. 2.
    Krem:
    Kremówkę wymieszać mikserem z mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania konsystencji kremu.
  3. 3.
    Wykonanie całości:
    Ciasto przekroić na trzy części. Przekładać je dżemem, kremówką, owocami. Dowolnie udekorować.

Słowa kluczowe: torcik dla dzieci

Mini torcik dla dzieci – dodatkowe informacje

Składniki na krótką blaszkę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mini serniczki z powidłami
Następny przepis: MINI TORTILLE Z SEREM I SZYNKĄ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode