Mini serniczki z brzoskwiniami i kruszonką
Zapraszamy do odkrywania przepisu na niezwykle apetyczne i zarazem proste w wykonaniu mini serniczki z brzoskwiniami. Są one idealne na każdą okazję – od szybkiego deseru po rodzinne przyjęcia. Sprytne połączenie delikatnego sernika, dojrzałych brzoskwiń i chrupiącej kruszonki tworzy harmonię smaków, której trudno się oprzeć. Każdy kęs dostarcza niepowtarzalnych doznań – delikatność sernika idealnie komponuje się z soczystością brzoskwiń i chrupkością kruszonki. Te urocze mini serniczki są nie tylko smaczne, ale również prezentują się wyjątkowo elegancko, co z pewnością zachwyci gości na każdej imprezie.
admin
Składniki:
- Ciasto:
- 1 kostka margaryny
- 3 szklanki mąki pszennej
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru pudru
- 5 żółtek
- Masa serowa:
- 1 kg sera
- 1/3 roztopionej margaryny
- 2 opakowania budyniu śmietankowego w proszku
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 jajka
- Dodatkowo:
- Brzoskwinie
- 5 białek
- ¾ szklanki cukru
Mini serniczki z brzoskwiniami i kruszonką – jak zrobić?
-
1.
Ciasto: Do miski wrzucić wszystkie składniki i wyrobić z nich ciasto. Podzielić je na 2 części, jedną schować do lodówki, drugą rozłożyć na blaszce.
Masa serowa: Wszystkie składniki zmiksować i położyć na ciasto. Brzoskwinie pokroić w paski i położyć na masie serowej.
Piana: Białka z cukrem ubić na sztywną pianę i rozłożyć równomiernie na brzoskwiniach. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce lub poskubać na pianie.
Ciasto piec: W piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st C przez 60 minut, potem kolejne 10 minut tylko na spód. Po wystudzeniu wycinać okręgi specjalnym pierścieniem.
Mini serniczki z brzoskwiniami i kruszonką – dodatkowe informacje
Forma: 40cm x 25cm lub duża tortownica
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Mini serniczki na zimno z karmelem
Następny przepis: mini serniczki bez pieczenia