Mini BEZIKI
Czy marzysz o małym, słodkim podwieczorku? Ten przepis na mini beziki idealnie wpisze się w twoje skromne pragnienia. Izraelski deser o francuskim rodowodzie, który swoją delikatnością podbija serca smakoszy na całym świecie. Beziki to delikatne słodkości, które topią się w ustach, a ich przygotowanie nie jest wcale takie trudne, jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Ten przepis na beziki to doskonały sposób na stworzenie czegoś naprawdę wyjątkowego dla swoich bliskich. Mimo skromnej listy składników, efekt jest naprawdę spektakularny. Zatem, jeśli chcesz poczuć niezapomniane doznania smakowe, koniecznie wypróbuj ten przepis!
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 125 gramów białka z jajka kurzego
- (1 jajko typu L waży około 30-35 gramów, więc można użyć 4 białka)
- 250 gramów drobnego cukru
- 100 gramów przesianego cukru pudru
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- barwnik spożywczy
Mini beziki – jak zrobić?
- 
     
 Położyć miskę z białkami i cukrem na garnku z gotującą się wodą na małym gazie. Mieszać wszystko ok 5-8 minut, aż się cukier dokładnie się rozpuści (najlepiej sprawdzić w palcach czy nie czuć cukru).
- 
     
- 
     
- 
     
- 
     
 Suszymy w 70 stopniach przez 2,5 godziny grzałka góra-dół bez termoobiegu.
Słowa kluczowe: beziki przepis, beziki
Mini BEZIKI – dodatkowe informacje
Na początek polecam zrobić bezy z połowy porcji jeśli nie potrzebujemy dużej ilości.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: MINI BAJADERKI
Następny przepis: Mini kanapeczki - biedroneczki






