Mini batoniki Bounty

Mini batoniki Bounty

Kto z nas nie uwielbia batonika Bounty? Teraz macie szansę na przygotowanie własnej, domowej wersji tych pysznych kokosowych batoników. Nasz przepis na mini batoniki Bounty pozwoli Wam na cieszenie się ulubionym smakiem bez wychodzenia z domu. Na pewno poziom zadowolenia będzie większy, gdy zje się coś, co samemu się przyrządziło. Batoniki Bounty są nieskomplikowane w przygotowaniu, a ich smak zapewne przyciągnie do kuchni nie tylko najmłodszych. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu i smacznego!

Składniki:

  • 3/4 szklanki wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady (do oblania cukierków)

Mini batoniki bounty – jak zrobić?

  1. Mleko, wiórki kokosowe i cukier gotować w rondelku na małym ogniu ok. 15-20 minut, do momentu wchłonięcia mleka przez wiórki kokosowe. Ostudzić. Formować owalne kształty z kokosowej masy. Oblać rozpuszczoną, najlepiej na parze, czekoladą. Zostawić do skrzepnięcia czekolady.

Mini batoniki Bounty – dodatkowe informacje

Na czekoladowym wierzchu batoników można zrobić wzorek jak w oryginalnym batonie- fale. Robimy je za pomocą wykałaczki na półpłynnej polewie czekoladowej.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Migdały i pistacje w miodzie
Następny przepis: Mini beza Pavlova

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode