Masło z awokado

Masło z awokado

Podajemy wyjątkowy przepis na masło z awokado, które stanowi zdrowszą alternatywę dla tradycyjnego masła. Ta pasta z awokado zamiast masła charakteryzuje się delikatną konsystencją i orzeźwiającym smakiem. To nadzwyczaj uniwersalny dodatek, który doskonale sprawdzi się na śniadaniu, kolacji czy do kanapek na drugie śniadanie. Bez względu na to, czy jesteś miłośnikiem awokado, czy dopiero zamierzasz poznać ten owoc, ten przepis na pewno Cię zainteresuje. Przygotuj się na kulinarną podróż do świata pełnego zdrowia i smaku z naszym przepisem na masło z awokado.

Składniki:

  • Składniki na masło z awokado:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli

Masło z awokado – jak zrobić?

  1. Przepis na masło z awokado:
    Na początku awokado należy obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestkę, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do rozdrabniacza.
  2. Następnie należy dodać sok z cytryny, sól i zmiksować na gładką masę. Gdy awokado jest dojrzałe i miękkie to możemy również masło z awokado utrzeć za pomocą widelca. Gotowe masło z awokado należy przełożyć do szklanego słoiczka. Masło z awokado świetnie smakuje podane z podpieczonymi kromkami chleba.

Masło z awokado – dodatkowe informacje

Najlepiej, gdy spożyjemy je tego samego dnia, a gdy chcemy przechowywać w lodówce, to do słoiczka władamy również pestkę z awokado, aby nie ściemniało. Przechowujemy maksymalnie 2 dni (w lodówce).


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Masło z wędzonej makreli (pasta z wędzonej makreli)
Następny przepis: MATIASY PO KASZUBSKU

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode