Masło czosnkowe na chleb na grilla
Zastanawiasz się jak zrobić masło czosnkowe na grilla? Nasz przepis na to unikalne, płynne złoto kuchni jest prosty, ekspresowy i pełen smaku. Idealny dodatek do każdego grilla, zwłaszcza podczas letnich wieczorów spędzonych na świeżym powietrzu. Nie tylko nadaje aromatyczny smak pieczonemu chlebowi, ale także może służyć jako idealny dodatek do każdego mięsa. Masło z czosnkiem to klasyk, który cieszy się popularnością wśród wielu fanów kuchni na wolnym powietrzu. Nasz przepis na masło czosnkowe na grilla to szybki i łatwy sposób na dodanie twoim potrawom głębokiego, bogatego smaku czosnku.
Piotr Zieliński
Składniki:
- pół kostki masła
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
- 2 czubate łyżeczki przyprawy Ziarenka Smaku Ziołowe
Masło czosnkowe na chleb na grilla – jak zrobić?
- Masło rozetrzeć z przyprawą.
- Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i koperek.
- Dobrze wymieszać.
- Cienko smarować kawałki chleba masłem.
- Opiekać na grillu około 5 minut.
xxxx – dodatkowe informacje
1. Chleb można układać na pieczonej kiełbasie czy karkówce żeby nie zajmować miejsca na grillu.
2. Ta porcja masła starczyła mi na cały bochenek chleba.
3. Jeśli nie mamy ziarenek smaku możemy użyć po pół łyżeczki oregano, bazylii, soli, ziół prowansalskich i odrobiny pieprzu.