Margaretka – ciasto bez pieczenia

Margaretka – ciasto bez pieczenia

Przedstawiamy wyjątkowy przepis na ciasto margaretka, które nie wymaga pieczenia! To słodkie, kwiatowe ciasto to nie lada gratka dla miłośników deserów. Niekonieczny jest tutaj piekarnik, więc jest to idealny przepis dla osób, które nie są pewne swoich umiejętności piekarskich, ale pragną stworzyć coś wyjątkowego. Ten wspaniały deser, podobny do popularnego sernika „złota rosa”, charakteryzuje się swym delikatnym smakiem. Margaretka to ciasto, które zaskoczy każdego swoja prezentacją i smakiem. To prawdziwa uczta dla oka i podniebienia. Oto przepis na margaretkę w wersji bez pieczenia.

Składniki:

  • Blacha o wymiarach ok. 24×30 cm
  • Gofry – 250 g (mogą być oczywiście domowe!)
  • Galaretka przezroczysta – 3 sztuki
  • Galaretka cytrynowa – 2 sztuki
  • Śmietana 30% – 600 ml
  • Kruche ciasteczka z nadzieniem – 310 g

Margaretka – ciasto bez pieczenia – jak zrobić?

  1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Przezroczyste galaretka rozpuszczamy w 600 ml wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia i tężenia.

    Na spodzie blachy układamy gofry.

    Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie cienkim strumieniem wlewamy galaretkę.

    Wylewamy na gofry, odstawiamy do lodówki na ok. 5 minut, a następnie układamy ciasteczka.

    Galaretki cytrynowe rozrabiamy w takiej samej ilości wrzątku, studzimy, odstawiamy do tężenia i zalewamy ciasto.

    Chłodzimy najlepiej przez noc.

    Jest pysznie!

Słowa kluczowe: margaretka przepisy, sernik złota rosa margarytka, margaretki ciastka, margarytka ciasta

Margaretka – dodatkowe informacje

Śmiało możemy użyć innego smaku galaretek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Marchewkowy chleb
Następny przepis: Marchwianka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode