MALINOWA PIANKA NA BISZKOPTACH

MALINOWA PIANKA NA BISZKOPTACH

Malinowa pianka na biszkoptach to wyjątkowo delikatny, lekki deser idealny na letnie popołudnie. Słodko-kwaśna malinowa pianka doskonale komponuje się z puszystym biszkoptem, tworząc niepowtarzalny smak oraz drogocenną przyjemność podniebienia. Ten przepis sprawi, że twoje cukiernicze umiejętności osiągną nowy, wyższy poziom. Za jego pomocą będziesz mógł stworzyć piękną oraz pyszną przekąskę, która zaskoczy i zachwyci twoich gości. Zarówno dzieci, jak i dorośli – wszyscy pokochają ten deser! Zaskocz swoją rodzinę lub przyjaciół niezwykle aromatyczną i apetyczną malinową pianką na biszkoptach.

Składniki:

  • biszkopty podłużne lub okrągłe – ok. 20 szt
  • galaretka malinowa – 2 op
  • śmietana 36% kremówka – 300 ml
  • maliny – ok.150 g

Malinowa pianka na biszkoptach – jak zrobić?

  1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
    • Dno tortownicy wykładamy papierem, układamy biszkopty ( możemy delikatnie nasączyć herbatą ).
    • Jedną galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml wrzątku, studzimy, odstawiamy do tężenia.
    • Śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy cieniutkim strumieniem tężejącą, zimną galaretę i cały czas ubijamy.
    • Wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki.
    • Drugą galaretkę malinową rozrabiamy w 400 ml wody, studzimy, odstawiamy do tężenia.
    • Na piankę wysypujemy maliny, zalewamy tężejącą galaretką.

Smacznego!

MALINOWA PIANKA NA BISZKOPTACH – dodatkowe informacje

Maliny śmiało możemy zastąpić innymi ulubionymi owocami!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Malinowa chmurka z bezą
Następny przepis: Malinowa rozkosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode