MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ

MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ

Uwielbiamy proste dania, które nie tylko dobrze smakują, ale także są łatwe w przygotowaniu. Tym razem proponujemy Wam przepis na makaron z zielonym pesto i cukinią. Połączenie delikatnego smaku cukinii z pikantnym pesto to idealny duet dla wszystkich miłośników makaronu. Jest to przepis na szybki obiad czy kolację, w której możemy wykorzystać sezonowe warzywa. Lekkość tego dania zaskoczy niejednego smakosza, a gęsta konsystencja zielonego pesto doda daniu wyrazistości. Przekonajcie się sami, jak proste i smaczne może być to danie.

Składniki:

  • – 1/2 paczki makaronu Penne rigate (grubsze rurki)
  • – sos pesto zielony (słoik 190g)
  • – 20 dag cukinii

Makaron z zielonym pesto i cukinią – jak zrobić?

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię obrać, usunąć nasiona i pokroić w paski.
  2. Patelnię skropić oliwą z oliwek, dodać cukinię. Usmażyć do miękkości, pod koniec doprawić solą i pieprzem. Makaron przełożyć na dużą patelnię, dodać sos pesto. Chwilę podgrzewać, cały czas mieszając. Gorący przełożyć na talerz, dodać przysmażoną cukinię. Pycha gorąco polecam.

Makaron z zielonym pesto i cukinią – dodatkowe informacje

Potrawę można wzbogacić dodaniem zmiażdżonego ząbka czosnku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Makaron z zielonym pesto bazyliowo czosnkowym z orzechami nerkowca
Następny przepis: Makaron Zapiekany z Kurczakiem i Szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode