Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym

Zapraszam do wypróbowania przepisu na lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym. To niezwykła propozycja dla osób, które cenią sobie oszczędność kalorii, orzeźwiający smak i prostotę przyrządzania deserów. Wykorzystanie czerwonych porzeczek jako głównego składnika dodaje tym lodom wyrazistości i lekko kwaśnal nota, natomiast jogurt naturalny harmonizuje smaki i zapewnia kremową, jedwabistą konsystencję. Dzięki prostym składnikom, takim jak porzeczki i jogurt, ten przepis jest nie tylko pyszny, ale też zdrowy. Doskonały na upalne, letnie dni, gdy chcemy się schłodzić i zachować lekkość. Ciesz się domowym, naturalnym lodem z jogurtu i upieczonych czerwonych porzeczek.

Składniki:

  • 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 40 dag porzeczki czerwonej (świeżej)
  • cukier puder do smaku

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym – jak zrobić?

  1. Mus. 1.
    Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładki mus.
  2. Z jogurtem. 2.
    Do musu z owoców dodajemy jogurt naturalny.
  3. Z pudrem. 3.
    Mieszamy dodając cukier puder do smaku.
  4. Do mrożenia. 4.
    Masę lodową przekładamy do pojemniczków do mrożenia lodów. Wyszło mi 8 sztuk. Lody wkładamy do zamrażalnika i mrozimy, aż będą miały odpowiednią konsystencję.
  5. Gotowe. 5.
    Podajemy i smacznego.

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym – dodatkowe informacje

Z przepisu wyszło i 8 sztuk lodów, ale ich ilość będzie zależała od wielkości pojemniczków. Najlepiej użyć jogurtu naturalnego typu greckiego. Cukier puder używamy według uznania.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lody z masłem orzechowym
Następny przepis: Lody zabajone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode