Lody truskawkowe bez jajek

Lody truskawkowe bez jajek

Lody truskawkowe bez jajek to prosty i zdrowy sposób na domowy deser, który ukoi upały w letnie dni. Ta niskokaloryczna przekąska to alternatywa dla tradycyjnych lodów, która zachwyci tych, którzy z różnych powodów unikają jajek w swojej diecie. Nasycone słodkim smakiem dojrzałych truskawek urzeknie miłośników tego owocu. Lekko kremowa konsystencja sprawi, że te lody stają się idealną recepturą na orzeźwiający przysmak. Najważniejsze jednak, że przygotujesz je samodzielnie, eliminując wszelkie niezdrowe dodatki. Przygotuj się na prawdziwe festival truskawkowego smaku bez dodatku jajek!

Składniki:

  • 1 kilogram truskawek
  • 1/2 litra śmietany 30%
  • 1/2 litra mleka skondensowanego

Lody truskawkowe bez jajek – jak zrobić?

  1. Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Miksuję na mus. Dodaję kremówkę i mleko skondensowane. Wszystko miksuję przez chwilę na gładką masę. Przelewam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika na 6-8 godz. Od czasu do czasu mieszam masę łyżką. Gotowe nakładam w salaterki.

xxxx – dodatkowe informacje

Lody truskawkowe bez jajek

Lody najlepiej przemieszać co dwie godziny


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lody śmietankowe
Następny przepis: Lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode