Lody Rafaello

Lody Rafaello

Zapraszamy do odkrycia smaku niezwykłych, domowych lodów Rafaello. Ten oryginalny przepis to połączenie subtelnego smaku migdałów i delikatnej kokosowej nuty, charakterystycznej dla kultowej słodyczy. Dzięki wykorzystaniu thermomixa, lody Rafaello zachwycają swoją jedwabiście gładką konsystencją, a kosztowne składniki sprawiają, że ten smakołyk to prawdziwy rarytas dla miłośników deserów. Utrzymane w białej tonacji, te lody są idealne na podniosłe okazje i eleganckie imprezy. Jeśli już raz skosztujesz tej wyjątkowej, orzeźwiającej słodyczy, na pewno do niej wrócisz. „Ciasto rafaello thermomix”, „Rafaello thermomix”, „Lody Rafaello” to hasła, które będą wywoływać w Tobie przyjemne wspomnienia.

Składniki:

  • 500 ml śmietany kremówki,

    2 opakowania „Śnieżki”,

    2 tabliczki białej czekolady,

    po pół szklanki wiórek kokosowych i płatków migdałowych,

    150 g waniliowego serka homogenizowanego.

Lody rafaello – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. 1.

    Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno ze „Śnieżką”, wymieszaj z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Do masy dodaj stopioną białą czekoladę i serek waniliowy, dokładnie wymieszaj. Przełóż do foremek (lub kubeczków np. po jogurtach), włóż do zamrażalnika na około 3-4 godziny.

Lody Rafaello – dodatkowe informacje

Gotowe lody można podawać także z sosem czekoladowym lub owocowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lody pistacjowe
Następny przepis: Lody śmietankowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode